OM

 

Velkommen til min lille hjemmeside. Rygfinner.dk

Jeg er bosiddende på øen Mors i Limfjorden, hvor jeg også er født i 1967. Med denne side ønsker jeg at dele min store passion for lystfiskeri og hvad det ellers bringer med sig af skønne oplevelser der ude. Jeg elsker at tage billeder fra mine ture og et godt fiskefoto bør, i mine øjne, tages når fisken er frisk fanget og ved vandet.  Det giver en skøn forevigelse af netop det øjeblik. Der er selvfølgelig også stemningsbilleder fra turene uden fisk, for det ”giver” jo så meget andet at færdes i naturen. Man følger med i årets gang og alle tidspunkter har deres glæder. Ikke mindst fugle- og dyrelivet året rundt.

Min interesse for vand startede naturligt nok som barn, hvor jeg lærte svømningens ædle kunst ved den lokale strand i Sillerslev. At der også var fisk i vandet, fandt jeg ud af i selskab med min far og farfar, der som fritidsfiskere satte ruser og garn efter ål og fladfisk. Jeg elskede at være med, for det var spændende at se, om der var fisk i.

Fiskestangen kom ind i billedet, da jeg var godt 20 år. Jeg blev bidt af at fiske ål ved fjorden med sandorm på krogen. Det var allerbedst, når der var en god pålandsvind og vandet godt beskidt. Senere var det havet og især Hanstholm, der stod for skud. Her lærte jeg den vilde minitun makrellen at kende. Torsk, sild,  hornfisk og multer kom også til.
Nu er det så også med fluestang efter de næsten samme arter, men den foretrukne er havørreden. Betegner mit fiskeri som allround, da det er delt mellem spinne- og fluefiskeri. Fluerne binder jeg også selv.

Fiskehilsen

Susanne Worm